Seminar utsatt

Vi planlegger et seminar med innlegg fra musikere og forskere om Telemann, Harmonischer Gottes-Dienst og beslektet tematikk. Dagen var egentlig tirsdag 5. desember på Griegakademiet, Institutt for musikk, men vi utsetter til over nyttår. Årsaken er generell travelhet!
——–

Fredag 8. september ble det avholdt en presentasjonskonferanse for Harmonischer Gottes-Dienst på Griegakademiet. I tillegg til til de fire prosjektlederne og administrator møtte det forskere og musikere fra UiB, UiO og Lærerakademiet, Bergen.

REFERAT FRA KONFERANSE 8. SEPT. PÅ GRIEGAKADEMIETFremmøtte:
Førsteaman. Frode Thorsen (GA,Ifm, UiB)
Førsteaman. Wencke Ophaug (ILOS, UiO)
Prof. Nils Gilje (IKK, UiB)
Førsteaman. Hans Knut Sveen (GA, Ifm, UiB)
Førsteaman. Stig Wernø Holter (GA, Ifm, UiB)
Førsteaman. Hans Bringeland (Norsk Lærerakademi)
Stipendiat Jostein Gundersen (GA, Ifm, UiB)
Masterstudent Bendik Flomstad (ILOS, UiO)

Frode Thorsen ønsket velmøtt og ga en generell presentasjon av prosjektets bakgrunn, idé og mål.

Presentasjoner av prosjektets enkelte fagområder ble gitt som følger:

Frode Thorsen: Om innspillingene og problemstillinger innen interpretasjon, besetninger og framføring.

Wencke Ophaug: Om 1700-talls tysk språk og fonetikk og mulige forskningsområder innen historikk samt problemstillinger knyttet til historisk orientert framføringspraksis.

Nils Gilje: Om pietisme og opplysningstid. Mulige forskningstema knyttet til ulike retninger innen 1700-talls pietismen og relasjonene til publikasjonstyper som Harmonischer Gottes-Dienst.

Hans Knut Sveen: Presentasjon av prosjektets webside og målsetningene for denne. Presentasjonen gikk over i praktisk bruk av websiden.

Konferansen startet kl. 12.00 og ble avsluttet kl. 15.00

12.09.06-HKS

En tanke om “Seminar utsatt

1. Frode Thorsen